نمایش تکی

برگزاری مرحله دوم از سلسه همایش های آموزشی مواجهه آگاهانه با دیابت و اجرای خدمات پایش سلامت و غربالگری در ادارات کمیته امداد امام خمینی (ره)

- تاریخ انتشار 01:07 1397/02/09  

بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت ایرانیان با همکاری انجمن ملی توسعه سلامت مهر پارسی پیرو اهداف آموزشی خود و د ر راستای مجموعه فعالیت های هفته سلامت  در تاریخ 9 اردیبهشت ماه 1397  اقدام به برگزاری مرحله دوم از سلسه همایش های آموزشی مواجهه آگاهانه با دیابت و اجرای خدمات پایش سلامت و غربالگری در ادارات کمیته امداد امام خمینی (ره) اداره 5 کمیته امداد نمود. 

در این سلسله همایش ها فرشته هنری معاونت آموزش بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت ایرانیان عواملی چون مفاهیم اولیه دیابت، اصول تغذیه سالم، life style  یا سبک و شیوه زندگی سالم، اصول و روشهای کنترل دیابت، نشانه های دیابت و مراقبت های آن در افراد دیابتی و در معرض خطر و ... مطرح گردید.
هنری در این همایش گفت : دیابت یک بیماری دو لبه است که اگر فرد شرایطش را بپذیرد وبا مصرف منظم دارد و رعایت رژیم غذایی مناسب به جنگ این بیماری برود در بیشتر موارد سربلند از کارزار بیرون می آید. اما خیلی ها این بیماری را جدی نمی گیرند و پرهیز های لازم را انجام نمیدهند. انگار فکر می کنند، اتفاق های بدی که  برای بقیه می افتد به آنها ربطی ندارد اما دیابت با کسی شوخی ندارد وغفلت در برابر چنین بیماری موذی می تواند بسیار گران تمام می شود و فرد دیابتی را به بیماری های خطرناک دیگری مثل مشکلات قلبی- عروقی، مشکلات چشمی، بیماری های کلیوی و زخم پای دیابتی مبتلا می کند.

(در افراد غیر دیابتی قند خون ناشتا بین 100-70 و قند 2 ساعت بعد از غذا زیر 140 است که در افراد دیابتی از این محدوده بالاتر است.)

اگر شما فکر می کنید که دیابت دارید، باید فورا به پزشک مراجعه کنید. تشخیص ابتلا به دیابت تنها به عهده پزشک است

این شرایط می تواند ناشی از:

-     ترشح ناکافی انسولین از پانکراس

-      عدم توانایی سلول ها در استفاده از انسولین تولید شده

-     ترکیبی از هر دو حالت ذکر شده

لازم است افراد دیابتی سطح قند خونشان را تا حد امکان نزدیک رنج نرمال حفظ کنند.

سطوح قند خون از طریق رژیم غذایی، فعالیت بدنی و برای برخی از طریق دارو یا تزریق انسولین قابل کنترل خواهد بود

وی همچنین ذکر کرد: انسولین هورمونی است که سلول های بدن برای ذخیره و استفاده از انرژی غذاها نیاز دارند. این هورمون از پانکراس یا لوزالمعده ترشح می شود. در واقع انسولین مسئول ورود گلوکز به داخل سلول هاست. اگر فرد مبتلا به دیابت باشد انسولین قادر به انجام این کار نخواهد بود (بنا بر دلایل ذکر شده در بالا) و گلوکز وارد سلول نمی شود و میزان آن در خون بالا می رود. سطوح بالای گلوکز خون در تمام بدن گردش می کند و در طولانی مدت به سلول ها آسیب می رساند.

هنری برای روزه داری در ماه مبارک رمضان توصیه کرد: افراد دیابتی در ماه رمضان می توانند تحت نظر پزشک و در صورتیکه قند خون کنترل شده داشته باشند اقدام به روزه داری کنند.

وی اضافه کر : در افرادی که دیابت کنترل نشده ای دارند ویا به عوارض دزیابت مانند عوارض قلبی و عروقی، فشار خون، عوارض کلیوی و چشمی دچار می باشند توصیه به روزه داری نمی شود.

در حاشیه این همایش آموزشی خدمات پایش سلامت، غربالگری دیابت، کنترل BMI  ، کنترل فشار خون و مشاوره فردی توسط کارشناسان بنیاد دیابت ارائه شد.


بازگشت




           


  • دفتر مرکزی: مشهد- بلوار سجاد- مقابل خیابان میلاد- پلاک 56
  • صندوق پستی : 558-91865
  • کد پستی : 9186694748
  • تلفکس : 1-37650400-051
  • ایمیل : info@diabetf.com