نمایش تکی

بنیاد دیابت همایش بزرگ دیابت و روزه داری را برگزار نمود

- تاریخ انتشار 06:29 1393/04/05  



همایش بزرگ دیابت و روزه داری با حضور حدود 350 نفر از بیماران عضو بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت درمشهد برگزار شد

به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل با دیابت، این همایش با هدف آگاه نمودن بیماران مبتلا به دیابت از اثرات روزه بر این بیماری و بیان توصیه های لازم برگزار شد.


هم‌ زمان با نزدیک‌شدن به ماه مبارک رمضان و تمایل برخی شهروندان مبتلا به بیماری دیابت برای انجام فریضه روزه، بنیاددیابت با همکاری انجمن توسعه سلامت همایشی استانی را با عنوان دیابت و روزه‌ داری این همایش در محل سالن همایش فرهنگ‌ سرای زیارت واقع در بوستان وحدت مشهد و با سخنرانی استادان حوزه پزشکی و دینی انجام شد.
دکتر فرهادرجب پور صنعتی در این همایش گفت : همه ساله درآغاز ماه رمضان بزرگ ترین دغدغه برای پزشکان گروهی از بیماران هستند که بیماری آنها به انها اجازه گرفتن روزه را نمی دهد اما اقدام به روزه داری نموده و متاسفانه گاه شاهد بروز عوارض ناشی ازافت فشار خون  و مشکلات دیگر در این بیماران هستیم تا آنجا که گاه این مشکلات منجر به فوت بیمار می شود.
وی گفت این موضوع فقط درباره بیماران دیابتی در کشورمان صدق نمی کند بر اساس پژوهشی که در 13 کشور مسلمان انجام گرفت مشخص شد که نزدیک به 80 درصد بیماران دیابتی نوع دومسلمان در ماه رمضان روزه می گیرند.
چه بیمارانی می توانند  روزه بگیرند؟
دکتر رجب پورافزود :بیمارانی که قند کنترل شده شده دارند.با مشورت پزشک می توانند روزه بگیرند.
چه بیمارانی اجازه ندارند  روزه بگیرند؟
بیماران وابسته به انسولین ، زنان باردار یا شیرده مبتلا به دیابت ، بیماران دچار قند کنترل نشده ،بیماران دچار عوارض دیابت مانند عارضه های چشمی ، قلبی ، کلیه،  مشکلات عصبی نباید  روزه بگیرند .
سخنران بعدی آقای اطرشی کارشناس ارشد تغذیه،  موضوع تغذیه را نکته ی اساسی  درکنترل دیابت برای بیماران دیابتی دانست و گفت به همین خاطر چون فرد دیابتی در ماه مبارک رمضان با تغییر ناگهانی و عمده در برنامه روزمره غذایی خود مواجه می گردد رعایت مصرف درست و  به اندازه خوراکی ها برای اندسته از دیابتی هایی که مجوز روزه گرفتن را از پزشک خود دریافت نموده اند بسیار حایز اهمیت می باشد.
وی با تاکید بربایستگی مصرف همه نوع خوراکی ها مجاز شامل  نان و غلات ،  میوه ها ،  سبزی ها ، لبنیات، گوشت ها، چربی ها عنوان کرد بهترین رژیم غذایی برای یک فرد دیابتی انتخاب درست بهترین و کم خطر ترین غذا ها در وعد های غذایی مشخص می باشد . 
وی همچنین افزود بهتر است روزه داران وعده ی افطار را از شام با فاصله چند ساعت جدا نمایند و بهترین افطار سوپ یا  فرنی گرم و رقیق با یکی دو عدد خرما می باشد.
وی گفت: بهتر است دیابتی ها همان وعده ی غذایی را که در روز های عادی غیر از ماه رمضان به عنوان ناهار می خورند در سحر مصرف نمایند .

وی گفت چنانچه میزان قند خون دیابتی های روزه دار  در ساعات اولیه روز زیر 70باشد بهتر است از ادامه روزه داری اجتناب نمایند زیرا ممکن است منجر به عوارض افت شدید میزان قند خون و کما و بیهوشی شوند.

در ادامه همایش آقای اطرشی  راهکارهای  لازم را برای تهیه ی بهترین برنامه ی غذایی در ماه مبارک رمضان به شرکت کنندگان آموخت.
سخنران مذهبی همایش دیابت و روزه داری جناب اقای حجت الاسلام و المسلمین علامه حسن ناظریان عضوکارگروه طب سنتی وزارت بهداشت افزود که  مجموعه ی طب اسلامی  و طب الرضا(ع) توصیه  های کاربردی و مناسبی برای درمان بیماری ها دارد .
وی افزود هیچ تقابلی بین طب نوین رایج  و طب اسلامی وجود ندارد و بسیاری از اوقات پزشکان فارغ التحصیل از دانشکده های علوم پزشکی در خصوص درمان بیماران همان نگاهی را دارند که پزشکان طب اسلامی تجویز می کنند.
وی گفت:بیمار دیابتی که انسولین مصرف می کند نباید روزه بگیرد .
 دین اسلام به بیمارانی که بیماری ایشان را رنجور و دردمند و دچارعارضه ساخته و روزه داری موجب صدمه دیدن روحی یا جسمی شان می شود از انجام این فریضه منع می کند و اقدام به این عمل را حرام می شمارد .
در پایان همایش پرسش از شرکت کنندگان اتجام گرفت و به سه نفر از حاضران جوایزی از سوی بنیاددیابت اهدا گردید.



بازتاب خبر در رسانه ها : 



پایان پیام/ش 279
 روابط عمومی  بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت 
انجمن توسعه سلامت مهر پارسی





بازگشت




           


  • دفتر مرکزی: مشهد- بلوار سجاد- مقابل خیابان میلاد- پلاک 56
  • صندوق پستی : 558-91865
  • کد پستی : 9186694748
  • تلفکس : 1-37650400-051
  • ایمیل : info@diabetf.com